Kontinuirana medicinska edukacija „Dijagnostika i lečenje retkih bolesti“, 15. april 2021. godine

Poštovana/poštovani,

Pozivamo vas na online kontinuiranu medicinsku edukaciju „Dijagnostika i lečenje retkih bolesti“. U okviru edukacije će biti predstavljeni načini i procedure za dijagnostiku i lečenje retkih bolesti u Srbiji i inostranstvu. Edukacija će biti održana na internet platformi Baza retkih bolesti u okviru zatvorenog foruma za lekare kom pristup imaju isključivo i samo lekari, farmaceuti i biohemičari.

Govornice i teme edukacije:

• Maja Stojiljković, naučni savetnik, Institut za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo (IMGGI), Univerzitet u Beogradu, “Nacionalni program za retke bolesti, sprovođenje Akcionog plana”
• Doc. dr Zorica Šumarac, Klinički centar Srbije, Beograd, Farmaceutski fakultet, Univerzitet Privredna akademija, Novi Sad: “Dijagnostika retkih bolesti u Srbiji i inostranstvu”
• Prim. dr Vesna Branković – Srećković, Klinika za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu, Beograd, “Put od dijagnoze do lečenja retkih bolesti”

Osim svega napred pomenutog, detaljno će biti objašnjen Zakon o prevenciji i dijagnostici genetičkih bolesti, genetički uslovljenih anomalija i retkih bolesti (Zojin zakon). Edukacija je akreditovana od strane Zdravstvenog saveta i nosi 2 boda. Radi provere stečenog znanja predviđen je online test nakon edukacije, nakon čega će svim prijavljenim lekarima, farmaceutima i biohemičarima koji su prošli proveru znanja, biti poslat sertifikat o kontinuiranoj medicinskoj edukaciji.

Datum: 15. 04. 2021. godine
Mesto: Baza retkih bolesti - Forum za lekare (obavezna predregistracija na forumu do 14. 04. 2021. godine
Vreme početka: 10h

Moderatori: Ivana, Lekar, admini

 • Obaveštenja
  Odgovora
  Pogledano
  Poslednji post
 • Teme
  Odgovora
  Pogledano
  Poslednji post
Nova tema