Druga po redu KME "Dijagnostika i lečenje retkih bolesti u Republici Srbiji", 15. jun 2021. godine

Pozivamo vas na drugu online kontinuiranu medicinsku edukaciju „Dijagnostika i lečenje retkih bolesti u Republici Srbiji“, koja se organizuje u utorak 15. juna 2021. godine od 18 do 19,45 časova.

U okviru edukacije će biti predstavljeni načini i procedure za dijagnostiku i lečenje retkih bolesti u Srbiji i inostranstvu. Edukacija će biti održana na internet platformi Baza retkih bolesti u okviru zatvorenog foruma za lekare, farmaceute i biohemičare kom pristup imaju isključivo i samo registrovani članovi i članice.

Govornice i teme edukacije:

Maja Stojiljković, naučni savetnik, Institut za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo (IMGGI), Univerzitet u Beogradu, “Nacionalni program za retke bolesti, sprovođenje Akcionog plana”
Doc. dr Zorica Šumarac, Klinički centar Srbije, Beograd, Farmaceutski fakultet, Univerzitet Privredna akademija, Novi Sad: “Dijagnostika retkih bolesti u Srbiji i inostranstvu”
Prim. dr Vesna Branković – Srećković, Klinika za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu, Beograd, “Put od dijagnoze do lečenja retkih bolesti”
U okviru ove edukacije, detaljno će biti objašnjen Zakon o prevenciji i dijagnostici genetičkih bolesti, genetički uslovljenih anomalija i retkih bolesti (Zojin zakon). Edukacija je akreditovana od strane Zdravstvenog saveta Srbije (A-1-153/21) i nosi 2 boda. Radi provere stečenog znanja predviđen je online test nakon edukacije, nakon čega će svim prijavljenim lekarima, farmaceutima i biohemičarima koji su prošli proveru znanja, biti poslat sertifikat o kontinuiranoj medicinskoj edukaciji. Ukoliko ste zainteresovani za pohađanje kontinuirane medicinske edukacije, proces predregistracije uradite do 13. juna 2021. godine, kako bi mogli učestvovati u kontinuiranoj medicinskoj edukaciji “Dijagnostika i lečenje retkih bolesti u Republici Srbiji“, koja se održava u utorak 15. juna, sa početkom u 18 časova.

Moderatori: Ivana, Ana_Pataki, Lekar, admini

  • Teme
    Odgovora
    Pogledano
    Poslednji post
Nova tema